Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Lees meer →

  • Home Boslaan 29, 3650 Lanklaar (Dilsen-Stokkem), BelgiĆ«
  • Home +32(0)89 56 44 22
  • Home info@vandeboel.be

Het bedrijf

VAN DE BOEL : alles onder één dak!

4 generaties lang dé referentie voor dakpannen


Er al eens over nagedacht hoe belangrijk een dak is? Het is namelijk het enige wat u en uw dierbaren beschermt tegen wind, regen, hagel of sneeuw. “Een goed dak is een kunstwerk”, glimlacht Eddy Vandeboel, “en dakleggers zijn kunstenaars.” En Eddy Vandeboel kan het weten. Samen met zijn zus Mariet is hij zaakvoerder van nv van de Boel. “van de Boel en dakpannen”, het is een oud maar mooi verhaal dat minstens tot 1930 teruggaat. Tientallen jaren ervaring dus en dat maakt van “van de Boel” dé referentie in de sector en een begrip in de regio. “Een groot voordeel is dat bij ons alles ook letterlijk onder één dak zit, van het product tot het leggen van een dak. Wij verdelen dakpannen en alle toebehoren maar wij kunnen ook alle dakwerken aan. En in al die jaren zijn we dan wel gegroeid maar onze aanpak is kleinschalig en klantgericht gebleven.” Het assortiment is dan ook bijzonder uitgebreid: kleidakpannen (met alle mogelijke types van stormpannen tot provencaalse pannen via sterk of zacht gegolfde en platte pannen), betondakpannen of vezelcement- en natuurleien. “Wij verdelen de dakpannen van MONIER en dat is een hele grote en betrouwbare naam in de wereld van dakpannen.” Maar dat is niet alles: bij “van de Boel” vind je ook het hele gamma aan daktoebehoren. En mocht u eraan denken om uw dak te isoleren, ook dan kunnen we u “ van de Boel” aanbevelen.


Een dak renoveren …

… dat kunnen ze bij “van de Boel”. “Zeg nooit zomaar dak tegen een dak”, begint Eddy Vandeboel, “geen enkel dak is hetzelfde. En als je een dak wil vernieuwen volgens alle regels van de kunst, moet je ervaren zijn. Maar onze familie is ooit begonnen als “pannenboeren”, dus bij ons zit dat goed!” Ieder dak is inderdaad anders: “Het begint met de opbouw. Daarna moet je weten welke pannen het best passen bij de stijl van het huis. En dat leer je niet op één-twee-drie. Daar heb je ervaring voor nodig. En daar maak je ook het verschil. Een dak renoveren is eigenlijk van “iets ouds en lelijks” iets “heel moois” maken. Dat is vakmanschap: kleuren en soorten dakpannen mengen tot een harmonieus geheel, soms recht, soms gebogen maar altijd aangepast aan de vorm.” We schreven het al: “een goed dak is een kunstwerk”.


Verdeler van Monier

“van de Boel” verdeelt alle types dakpannen van Monier. “Monier is de grootste dakpannenproducent ter wereld die alle onderdelen om tot een esthetisch en perfect weerbestendig hellend dak te komen, zelf ontwikkelt en produceert. Omdat de dakpannen van Monier perfect afgestemd zijn op hun daksysteemcomponenten, verlenen zij de unieke daksysteemgarantie.” Met Clima Comfort Plus is Monier ook een stevige speler op de markt van dakisolatie.


4de generatie

“van de Boel” en dakpannen: ze hebben altijd iets gehad met elkaar. “Leve de pannenbakkers van Elen, staat op een foto uit 1930 met Lambert en Leo van de Boel. In 2006 hadden we nood aan een nieuwe toonzaal en meer opslagruimte en daarom zijn we naar Lanklaar verhuisd.”


Subsidies

Uw dak renoveren of isoleren brengt geld op: niet alleen bespaart u op energiekosten maar omdat de overheid dakisolatie belangrijk vindt, bestaan er ook interessante subsidiesystemen. Via Infrax kan je nog steeds een isolatiepremie verkrijgen voor wie zijn dak of zoldervloer isoleert.  Wie zijn dak volledig renoveert, kan ook in aanmerking komen voor een renovatiepremie van de Vlaamse Gemeenschap.


Toonzaal

Eén van de sterke punten bij “van de Boel” is de toonzaal: “Mensen staan daar meestal niet bij stil maar de variatie aan dakpannen en dakconstructies is enorm groot. En dat proberen wij te tonen. In onze showroom kan men alle dakpannen van MONIER in de beschikbare kleuren bekijken.” Een vlugge rekensom leert dat het om een 30-tal modellen in 5 of 6 beschikbare kleuren gaat: “Een groot gamma dus en daarom ook binnen ieders budget. Hier vind je altijd iets wat bij je wensen of je beurs past.” Interessant in de toonzaal is ook de opstelling die toont hoe een dak wordt opgebouwd. “De toonzaal is elke dag open van 8 tot 18 uur en op zaterdag van 9 tot 12 uur. Buiten deze openingsuren kunnen wij ook altijd een afspraak maken.”

Nog vragen of overtuigd van ons vakmanschap?